НАРЪЧНИК ЗА ПОТРЕБИТЕЛИ
Начало | Наръчник

Националната Браншова Камара “Плодове и Зеленчуци” (БКПЗ) е създадена с цел да представлява и защитава интересите на земеделските производители в сектор “Плодове и зеленчуци” в България. Камарата работи активно за устойчивото развитие на отрасъла, като съдейства за формирането на ефективни аграрни политики и предоставя подкрепа на своите членове.
Цели на БКПЗ:
Представителство пред държавните институции
Участие в определянето на държавната политика в областта на земеделието и утвърждаването на схемите и мерките за подпомагане.
Подкрепа на земеделските производители
Осигуряване на адекватно подпомагане, съобразено с действителните разходи за дейността, и съдействие за достъп до пазари.
Устойчиво развитие на сектора
Насърчаване на практики, които водят до повишаване на качеството и конкурентоспособността на българските плодове и зеленчуци.
Присъединете се към БКПЗ и станете част от общността, която работи за по-добро бъдеще на българските производители на плодове и зеленчуци!
Членство в БКПЗ:
Членството в БКПЗ е отворено за всички земеделски производители, ангажирани в отглеждането на плодове и зеленчуци. За да станете член, е необходимо да попълните формуляра, достъпен на нашия уебсайт в секцията “Стани член”. След подаване на заявката, наш представител ще се свърже с вас за допълнителни инструкции.
Ползи:
- Информация и консултации: Достъп до актуална информация за промените в законодателството, пазарните тенденции и възможностите за финансиране.
- Обучения и семинари: Участие в събития, насочени към повишаване на квалификацията и обмен на добри практики между членовете.
- Мрежа от контакти: Възможност за сътрудничество с други производители и организации в сектора.
- Подкрепа за устойчиво развитие: Камарата съдейства за прилагането на практики, които повишават качеството и конкурентоспособността на българските плодове и зеленчуци.
Събития и инициативи:
БКПЗ организира редовни срещи, семинари и конференции, насочени към обсъждане на актуални въпроси в сектора. Например, 27 февруари 2025 г., Третата национална среща на производителите на плодове и зеленчуци в Гранд Хотел Пловдив, където се представя “Национална програма на БКПЗ за развитие на сектор ‘Плодове и зеленчуци’ 2025-2035”.